Fip 3de bij kortebaandebuut in Voorschoten!

Voorschoten, zaterdag 17 augustus 2019. Fip Junior heeft een mooi debuut gemaakt op de kortebaan in voorschoten. De zoon van Pim Wielinga trof in de eerste omloop Beaujosh de Mahay, in de tweede omloop Sirol Axe en in de derde omloop Chief One. Aan deze laatste moest hij de winst laten. Door het geluk van bijloten trof hij in de vierde omloop de latere winnaar Viking Cehere. In de trootsfinale kon Fip revanche nemen op Chief One en besloot zijn kortebaandebuut met een mooie derde plaats!

Verder lezen

Hasta wint overtuigend in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 16 augustus 2019. Hasta la Vista heeft na zijn rentree vorige week een mooi vervolg gegeven aan zijn sportieve ambities! In de vierde koers vandaag ging hij redelijk rustig van start en rondde de eerste bocht als zesde paard. Aan de overkant kwam hij in het dooie spoor terecht, waarin hij enkele posities goed maakte. Voor de tribune lag hij, nog steeds in het dooie spoor, tweede. Uitkomende de laatste bocht versnelde Hasta, liep de laatste vijfhonderd meter in 11.9 en won zeer overtuigend!

Verder lezen

Hasta sterk 2de bij rentree in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 9 augustus 2019. Hasta la Vista heeft vandaag een ijzersterke indruk achtergelaten tijdens zijn rentree in Wolvega. Met een rustige start sloot Hasta achter in het veld aan. Met een zeer hoog tempo in de eerste ronde, bleef Hasta in zijn positie. Ingaande de laatste bocht had Hasta veel dadendrang en ronde de laatste bocht zeer sterk om in de laatste rechte lijn vele meters goed te maken en keurig als tweede af te tikken.

Verder lezen

Highspeed wint met Gerard in de “Legendes van het Noorden!”

Groningen, zondag 28 juli 2019. Vandaag startte Highspeed Aresy in de koers met “Legendes uit het Noorden” in de sulky. Gerard Hulleman nam de lijnen achter Highspeed in de “gouden” handjes. Deze combinatie gingen rap van start en nam een positie in het midden van het veld in. Anderhalve ronde lagen ze min of meer op dezelfde plek. Uitkomende de voorlaatste bocht ging het spel op de wagen. Highspeed ging in de aanval en moest drie- vierdik wel wat doen. In de laatste rechte lijn strekte ze haar benen en liep naar een ijzersterke overwinning.
Cha Cha Cha, gereden door Marieke Bergen, startte in de monté koers. Cha had een goede start en finishte netjes als vierde.

Verder lezen

Highspeed naar sterke zege op Duindigt!

Wassenaar, zondag 21 juli 2019. Highspeed Aresy heeft vandaag een sterke overwinning behaald op de Wassenaarse piste, Duindigt. Highspeed werd vandaag gereden door Micha Brouwer. De merrie maakte tijdens de koers een sterke indruk en wist in de laatste rechte lijn weer goed gebruik te maken van haar speed.
Gabor Rais, vandaag gereden door John de Leeuw behaalde een sterke derde plaats. Cha Cha Cha had Wim van der Mespel vandaag op de sulky. Deze combinatie behaalde een mooie vierde plaats.

Verder lezen

Gaya 4de tijdens kortebaandraverij Warmond

Warmond, zaterdag 6 juli 2019. Gaya Vip heeft een knappe vierde plaats behaald tijdens de kortebaandraverij van Warmon. In de eerste omloop lootte ze Fabrys Chris, die ze na een kamprit wist te verslaan. In de tweede omloop lootte ze Hannie Swagerman, die ze in twee ritten wist te bedwingen. In de derde omloop was wederom een kamprit nodig. Ditmaal was Chief One de tegenstander die aan de zegekar werd gebonden. In de vierde omloop was Viking Cehere, wederom na een kamprit te sterk. In de beslissende omloop kreeg Chief One z’n revanche voor de derde omloop, waardoor Gaya Vip als vierde in de boeken van Warmond 2019 werd bijgeschreven.

Verder lezen

Gabor naar sterke winst op het gras van Duindigt!

Wassenaar, zondag 30 juni 2019. Op het zonovergoten Duindigt hebben de paarden weer mooie resultaten behaald!

Gabor Rais startte in de vierde koers op de grasbaan. Uit de banden was hij zeer goed weg en vond een positie op de rug van het koppaard. De gehele koers behield hij deze positie om in de laatste vierhonderd meter in de aanval te gaan en overtuigend te winnen!

James Trottatore startte in de eerste koers. Hij had een rustige start en lag na de start in tiende positie. Met een ronde te gaan lag hij zevende. Vervolgens ging hij als zesde de laatste bocht in en met een knappe eindsprint finishte hij als vierde.

In koers zeven startte Highspeed Aresy in de koers voor amateurs. Gereden door Paula Bakker had ze een rustige start. Ze lag aanvankelijk laatste en dit was nog steeds het geval met een ronde te gaan. Vervolgens ging ze als zesde laatste bocht in. Met een uitstekende laatste rechte lijn liep ze naar een knappe tweede plaats.

Logé Urbanio startte in de 64ste Grote Prijs der Lagelanden. Met Jos Verbeeck liep de hengst naar een mooie winst van deze prestigieuze koers!

Verder lezen