Fip wint in Groningen!

Groningen, zondag 20 oktober 2019. Fip Junior heeft een mooi vervolg kunnen geven aan zijn (kortebaan) vorm op de drafbaan in Groningen. Fip startte in de koers over 2300 meter met kortebaanspeed en nam resoluut de leiding, om deze aan de overzijde af tegen aan de koersfavoriet. Fip liftte mee op het tempo van en op de rug van de koploper. Uitkomende de laatste bocht liet Fip vervolgens nog een knap stukje speed zien en wist met een halve lengte de koers te winnen. Sirol Axe, de ruin met Italiaanse roots, was in zijn koers netjes tweede.

Verder lezen

Highspeed wint Breeders Crown F/G/H Merries in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 13 september 2019. Highspeed Aresy startte vanmiddag in de Breeders Crown F/G/H Merries. Na de start lag Highspeed achterin het veld en volgde de eerste ronde in deze positie. Met nog zo’n negenhonderd meter te gaan boekte ze enige progressie, om vervolgens aan de overkant verder in de aanval te gaan. De laatste bocht in lag ze nog vijfde met nog veel meters goed te maken. Ingaande de laatste rechte lijn spurtte ze, met haar bekende eindspeed, vanuit vierde positie naar een mooie winst op de meet.
Hasta La Vista startte deze middag in de eerste koers en wist daarin een mooie derde plaats te belopen. Gabor Rais werd in zijn koers netjes vijfde.

Verder lezen

Fip 3de bij kortebaandebuut in Voorschoten!

Voorschoten, zaterdag 17 augustus 2019. Fip Junior heeft een mooi debuut gemaakt op de kortebaan in voorschoten. De zoon van Pim Wielinga trof in de eerste omloop Beaujosh de Mahay, in de tweede omloop Sirol Axe en in de derde omloop Chief One. Aan deze laatste moest hij de winst laten. Door het geluk van bijloten trof hij in de vierde omloop de latere winnaar Viking Cehere. In de trootsfinale kon Fip revanche nemen op Chief One en besloot zijn kortebaandebuut met een mooie derde plaats!

Verder lezen

Hasta wint overtuigend in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 16 augustus 2019. Hasta la Vista heeft na zijn rentree vorige week een mooi vervolg gegeven aan zijn sportieve ambities! In de vierde koers vandaag ging hij redelijk rustig van start en rondde de eerste bocht als zesde paard. Aan de overkant kwam hij in het dooie spoor terecht, waarin hij enkele posities goed maakte. Voor de tribune lag hij, nog steeds in het dooie spoor, tweede. Uitkomende de laatste bocht versnelde Hasta, liep de laatste vijfhonderd meter in 11.9 en won zeer overtuigend!

Verder lezen

Hasta sterk 2de bij rentree in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 9 augustus 2019. Hasta la Vista heeft vandaag een ijzersterke indruk achtergelaten tijdens zijn rentree in Wolvega. Met een rustige start sloot Hasta achter in het veld aan. Met een zeer hoog tempo in de eerste ronde, bleef Hasta in zijn positie. Ingaande de laatste bocht had Hasta veel dadendrang en ronde de laatste bocht zeer sterk om in de laatste rechte lijn vele meters goed te maken en keurig als tweede af te tikken.

Verder lezen

Highspeed wint met Gerard in de “Legendes van het Noorden!”

Groningen, zondag 28 juli 2019. Vandaag startte Highspeed Aresy in de koers met “Legendes uit het Noorden” in de sulky. Gerard Hulleman nam de lijnen achter Highspeed in de “gouden” handjes. Deze combinatie gingen rap van start en nam een positie in het midden van het veld in. Anderhalve ronde lagen ze min of meer op dezelfde plek. Uitkomende de voorlaatste bocht ging het spel op de wagen. Highspeed ging in de aanval en moest drie- vierdik wel wat doen. In de laatste rechte lijn strekte ze haar benen en liep naar een ijzersterke overwinning.
Cha Cha Cha, gereden door Marieke Bergen, startte in de monté koers. Cha had een goede start en finishte netjes als vierde.

Verder lezen

Highspeed naar sterke zege op Duindigt!

Wassenaar, zondag 21 juli 2019. Highspeed Aresy heeft vandaag een sterke overwinning behaald op de Wassenaarse piste, Duindigt. Highspeed werd vandaag gereden door Micha Brouwer. De merrie maakte tijdens de koers een sterke indruk en wist in de laatste rechte lijn weer goed gebruik te maken van haar speed.
Gabor Rais, vandaag gereden door John de Leeuw behaalde een sterke derde plaats. Cha Cha Cha had Wim van der Mespel vandaag op de sulky. Deze combinatie behaalde een mooie vierde plaats.

Verder lezen