Overtuigende overwinning voor Juliette op Alkmaar, Gabor knap tweede.

Alkmaar, zondag 5 Juli. Juliette heeft zich vandaag weer sterk gepresenteerd op de drafbaan van Alkmaar. De merrie startte goed en nam na de tweede bocht de kop over om deze niet meer af te staan en eenvoudig de winst op te eisen. Gabor liep een sterke koers door vanuit het zogenaamde “doden”spoor zijn koers sterk af te maken en daarmee zijn tweede plaats veilig te stellen. (foto van de huldiging van Juliette gemaakt door Mariel Begheyn)

Verder lezen

Highspeed naar sterke tweede plaats op Duindigt.

Duindigt, zondag 28 juni. Higspeed heeft vandaag een hele sterke tweede plaats behaald op het wassenaarse Duindigt. De merrie begon goed en lag midden in het veld na de start. De kop werd een paar keer overgenomen, daardoor belandde ze wederom in het doden spoor. Gedurende de koers schoof ze door naar de derde plaats, en vanuit de laatste bocht vocht ze zich door de straffe tegenwind naar een knappe tweede plaats. (op archieffoto Highspeed met Gerard Hulleman in Groningen)

Verder lezen

Gaya en Ennyus tweede en Hasta vierde in Monchengladbach.

Monchengladbach, vrijdag 26 juni. Gaya heeft vandaag een mooie tweede plaats behaald. Gereden door Marciano Hauber had ze een goede start en lag ze direct op de rug van de koploper, daar bleef ze sterk volgen gedurende de koers en ze wist de plek naar de finish toe stevig vast te houden. Ennyus werd in zijn koers ook tweede. Had weer een prima start en volgende attent in het tweede spoor. De laatste bocht ging hij in de aanval en wist sterk de tweede plaats te bemachtigen. Hasta werd in zijn koers vierde, lag na een prima start op de rug van het paard in het dodenspoor, voor de laatste bocht ging hij in de aanval en werd netjes vierde. (op de foto gaya op alkmaar foto gemaakt door Albert Dilling)

Verder lezen

Mooie overwinning voor Highspeed in Gelsenkirchen.

Gelsenkirchen, vrijdag 19 juni. Highspeed heeft vandaag in Gelsenkirchen een mooie overwinning behaald. Ze startte prima en lag vijfde in het veld, voor de tribune ging ze naar het tweede spoor. Gedurende de koers schoof ze langzaam naar voren om de laatste bocht bij het koppaard aan te komen. Het tempo lag onderweg erg laag dus het laatste stuk moest ze behoorlijk haar benen strekken. Haar enorme speed en vechtlust zorgden voor een knappe overwinning.

Verder lezen

Fip wint in Mönchengladbach!

Mönchengladach, donderdag 11 juni 2020. Fip junior heeft met John Dekker zijn record verbeterd naar 13.9 met een prachtige zege over de sprint afstand. Na de start nam hij de kop om die vervolgens over te geven. vlak voor de laatste bocht ging Fip er weer naast en na een felle strijd wist hij de overwinning naar zich toe te trekken. Hasta la Vista startte deze middag met de amateur rijder Jörg Hafer en behaalde een mooie tweede plaats. Ennyus Boko was net te laat voor de winst en behaalde dus ook een goede tweede plek. Highspeed Aresy behaalde met haar befaamde eindsprint een goede derde plaats en Broer van Bremen gereden door Erik van den Bergh liep heel sterk naar de derde plaats na een koers in het zogenaamde “doden spoor”. Gabor Rais heeft een 6e prijs behaald.

Verder lezen

Juliette naar sterke tweede zege.

Gelsenkirchen, zondag 7 juni. Juliette behaalde deze zondag een sterke zege op de baan van Gelsenkirchen met John Dekker. De merrie vertrok goed en nam de leiding om deze vervolgens af te staan aan de favoriet. Ze volgde makkelijk en bij het uitkomen van de laatste bocht ging ze in de aanval om eenvoudig te winnen. In dezelfde koers beliep Iamtheonewhoknocks een nette vierde plaats. Ennyus boko werd later netjes zesde.

Verder lezen

Juliette wint eenvoudig bij debuut voor de stal.

Dinslaken, dinsdag 26 mei Juliette heeft haar eerste start voor de stal omgezet in een eenvoudige overwinning in het duitse Dinslaken. De merrie vertrok goed en kon achter het koppaard plaats nemen, voor de laatste bocht ging ze in de aanval en wist onaangevochten te winnen. Broer van Bremen beliep bij zijn debuut voor de stal een goede derde plaats. Na een koers aan de binnenzijde kwam er wat laat ruimte maar na een sterk eindschot wist hij sterk beslag te leggen op de derde plaats.

Verder lezen

Hasta op speed naar de winst in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 13 december 2019. Hasta la Vista startte vanavond in de vierde koers en ging voortvarend van start. Midden in het veld gelegen liep hij sterk. In de laatste ronde aan de overkant liep de koploper weg van het veld. Hasta lag ver achter en moest de laatste bocht naar het vierde spoor om zijn eindsprint in te kunnen zetten. De laatste vijfhonderd meter ging in een tempo voor koploper van 1.12,3. Hasta moest hierdoor in de hoogste versnelling om op de streep de volle winst te pakken! Canon de la Douce werd in zijn koers vijfde.

Verder lezen

Fip wint in Groningen!

Groningen, zondag 20 oktober 2019. Fip Junior heeft een mooi vervolg kunnen geven aan zijn (kortebaan) vorm op de drafbaan in Groningen. Fip startte in de koers over 2300 meter met kortebaanspeed en nam resoluut de leiding, om deze aan de overzijde af tegen aan de koersfavoriet. Fip liftte mee op het tempo van en op de rug van de koploper. Uitkomende de laatste bocht liet Fip vervolgens nog een knap stukje speed zien en wist met een halve lengte de koers te winnen. Sirol Axe, de ruin met Italiaanse roots, was in zijn koers netjes tweede.

Verder lezen

Highspeed wint Breeders Crown F/G/H Merries in Wolvega!

Wolvega, vrijdag 13 september 2019. Highspeed Aresy startte vanmiddag in de Breeders Crown F/G/H Merries. Na de start lag Highspeed achterin het veld en volgde de eerste ronde in deze positie. Met nog zo’n negenhonderd meter te gaan boekte ze enige progressie, om vervolgens aan de overkant verder in de aanval te gaan. De laatste bocht in lag ze nog vijfde met nog veel meters goed te maken. Ingaande de laatste rechte lijn spurtte ze, met haar bekende eindspeed, vanuit vierde positie naar een mooie winst op de meet.
Hasta La Vista startte deze middag in de eerste koers en wist daarin een mooie derde plaats te belopen. Gabor Rais werd in zijn koers netjes vijfde.

Verder lezen