Highspeed wint de Breeders Crown Merries voor het tweede jaar op rij! Mooie derde plaats voor Frederique en vijfde voor Hasta.

Wolvega, vrijdag 18 september 2020. Highspeed Aresy heeft vandaag de Breeders Crown Merries GHI gewonnen, in het kleine veldje van vier paarden startte Highspeed rustig en lag daardoor laatste paard. Voor de tribune schoof ze naar een rug in het tweede spoor. Voor de laatste bocht zette zij driedik de aanval in en wist met haar geweldige eindsprint knap te winnen. Frederique Norg TF liep vandaag over 3100 mtr in een koers voor franse paarden. Haar eerste kennismaking met deze vorm van koersen beviel goed, na de start lag ze tweede paard, na wat wisselingen lag ze voor de laatste bocht derde paard. De versnelling van de twee paarden voor haar kon ze in de laatste bocht niet beantwoorden, in de laatste rechte lijn zette ze goed door en wist ze de derde plaats stevig vast te houden. Hasta la Vista liep vandaag in de Breeders Crown Hengsten en Ruins GHI deze koers was erg sterk bezet. Hasta heeft zich knap geweerd en heeft daarbij een vijfde plek behaald.

Verder lezen

Fip Tweede en vijfde plaatsen voor Broer, Gabor en Gaya op Alkmaar

Alkmaar, zondag 13 september 2020. Gereden door Mats Wester heeft Fip Junior vandaag een prachtige tweede plaats behaald. Na een goede start had hij de leiding genomen, onder zware druk gaf hij die na een ronde over. De laatste keer aan de overkant kon hij in de aanval en liep heel sterk en makkelijk naar de tweede plaats. Broer van Bremen werd gereden door Samantha Stolker, zij hadden ook een goede start en kwamen daardoor in het spoor naast de leiders te liggen. Broer heeft ondanks de moeilijke positie onderweg toch nog een vijfde plek kunnen behouden. Gabor Rais startte vandaag in een bandenstart over 3300 mtr. Gereden door John Dekker had hij een goede start en nam de leiding deze werd na 2 rondes overgenomen en Gabor volgde goed. Door goed zijn best te doen werd Gabor nog vijfde in deze sterk bezette koers. Gaya Vip had een hele snelle start en nam de leiding aan de overkant kwam de favoriet en die nam de leiding over. Gaya volgde de hele weg makkelijk maar kreeg het de laatste bocht moeilijker. Ook zij had nog een vijfd plek. (op de foto Fip Junior met John Dekker in Monchengladbach)

Verder lezen

Tweede plaatsen voor Ennyus en Juliette en een vijfde voor Knocks in Gelsenkirchen!

Gelsenkirchen, maandag 31 augustus 2020. Ennyus Boko heeft een tweede plaats behaald in zijn koers vandaag. Na een wijfelende start vanuit de banden, kwam hij in het spoor naast de leider te liggen. Langzaam voerde hij de druk op en nam de laatste bocht uit de leiding over. Van achteraf kwam de favoriet wiens aanval Ennyus niet kon pareren, hij werd goed tweede. Juliette had in haar koers een flitsende start, gereden door Wim Brouwer had ze met nr 12 na de eerste bocht de leiding, deze werd overgenomen door de favoriet. Ze volgde de hele weg goed en werd goed tweede. Iamtheonewhoknocks had een prima start en kwam met startnr 1 aan de binnenkant te liggen. Hij volgde attent maar er kwam gedurende de koers geen ruimte om zijn aanval in te zetten. Verder dan een vijfde plaats kon hij hierdoor helaas niet komen. (foto van Ennyus Boko)

Verder lezen

Mooie tweede plaats voor Knocks!

Monchengladbach, zondag 9 augustus 2020. Iamtheonewhoknocks heeft een goed prestatie geleverd in het duitse Monchengladbach door sterk tweede te worden in zijn koers. Na een voorzichtige start lag hij achterin het veld. Bij het indraaien van de laatste ronde ging Knocks in de aanval. Hij liep eenvoudig naar de tweede plaats en wist deze sterk vast te houden. (foto van Knocks op Monchengladbach gemaakt door Jessica Dobbe)

Verder lezen

Broer vijfde op Groningen.

Groningen, zondag 9 augustua. Broer van Bremen werd vandaag vijfde in zijn koers. Gereden door Wim Brouwer had hij een prima start uit de banden. Onderweg volgde hij als vijfde, de laatste keer aan de overkant werd de aanval ingezet en kwam hij naast het koppaard te liggen. In de laatste rechte lijn had Broer geen antwoord meer op de speed van anderen maar werd verdienstelijk vijfde. (archieffoto van Broer in Monchengladbach gemaakt door Ruud de Groot)

Verder lezen

Derde plaatsen voor Gabor en Juliette op Alkmaar.

Alkmaar zondag 2 augustus 2020. Gabor Rais werd vandaag derde in Alkmaar, gereden door Wim Brouwer had hij een prima start en kwam na een ronde op de derde plaats te liggen. Door goed te blijven volgen kon hij deze plek vasthouden. Juliette behaalde eveneens een derde plaats in haar koers. Vanuit het tweede gelid lag ze na de eerste bocht vierde paard. Later verruilde ze de binnenkant voor het tweede spoor. De laatste keer aan de overkant raakte ze wat uit haar concentratie waardoor ze wat meters verloor, na een goede laatste bocht en rechte lijn werd ze toch nog overtuigend derde. (foto van Gabor Rais met Wim Brouwer op Alkmaar gemaakt door Jessica Dobbe)

Verder lezen

Knocks vierde en Hasta vijfde op Gelsenkirchen

Gelsenkirchen, dinsdag 28 juli 2020. Iamtheonewhoknocks en Hasta la Vista kwamen vandaag in actie in het duitse Gelsenkirchen. Knocks lag na een goede start halverwege het veld, de laatste bocht ging hij driedik in de aanval en liep hij naar een vierde plaats. Hasta had ook een prima start en kwam aan de binnekant te liggen, daar kon hij gedurende de koers niet meer wegkomen dus het vijfde geld was hierdoor het hoogst haalbare.

Verder lezen