Cha en Andrew 2de, Tennessie 3de in Kampioenschap NL Paarden

Wolvega, zaterdag 16 juni 2012. Cha Cha Cha en Andrew Dragon hebben beiden een nette tweede plaats behaald. Tennessie Forest werd knap derde in het Kampioenschap Nederlandse Paarden 2012.

Cha Cha Cha liep swingend met startnummer 7, in de derde koers met 11 deelnemers, een zeer sterke koers. Waar Cha in de eerste bocht bescheiden de vierde plaats aan de binnenkant bezette, versnelde hij de bocht uit om voor de volgende bocht resoluut de kop over te nemen. Sleurend aan het peloton kreeg hij aan de overzijde een aanval van de supergefokte en koersfavoriet Conway Fortuna. Wist Cha de eerste aanval af te slaan, de tweede in de laatste bocht was voor dat moment te veel en moest hij Conway laten gaan. Op bescheiden afstand van de winnaar en meerdere lengten voor op de rest van het veld werd Cha dus knap tweede. Cha verbeterde zijn PR met ruim 2 seconden naar 1.16,5.

Tennessie Forest maakte zijn opwachting in één van de drie hoofdnummers van de avond; “Het Kampioenschap Nederlandse Paarden 2012”. Met startnummer één had hij een goede start en verbleef de gehele koers achter de koppaarden. Of er meer in had gezeten als er ruimte was gekomen valt moeilijk te zeggen. De behaalde derde plaats is in zo’n koers natuurlijk een hele goede prestatie. Het Kampioenschap werd gewonnen door Yesterday voor Zorba Oldeson.

Andrew Dragon startte in de laatste koers van de avond. Met startnummer vijf belandde hij in het dooie spoor. Deze positie behield hij tot de laatste bocht toen het koppaard wegsprong en hij de koppositie kon overnemen. Op de streep af werd hij nog net voorbij gestreefd en behaalde zo z’n tweede plaats. Anotherqueenpine won de koers.