Freiye en Cha 3de, Goodlooking 4de in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 27 december 2017. Freiya van Jip begon rustig aan de start van deze sprintkoers en lag onderweg vijfde, zesde paard. Aan de overkant kwam ze sterk opzetten. Helaas had ze last van een springer en een krap naar binnentrekker, waardoor een verdere opmars stagneerde. Een derde plaats resteerde. Cha Cha Cha liep over 2700 meter. Met startnummer twaalf kwam hij midden in het veld te liggen. Hij maakte het vervolgens goed af, kwam als tweede de bocht uit werd op speed nog net geklopt voor het tweede geld. Goodlooking Lady begon ook rustig aan de start en lag laatste. Voor de tribune ging ze oprijden. Heel even bleven de wielen, bij het ingaan van de laatste ronde, haken, waardoor ze een korte fout had. Ondanks de fout werd ze nog knap vierde.