Entrainement

Na gevestigd te zijn geweest in Leidschendam is mijn entrainement sinds oktober 2005 gevestigd in het

Noordzeedorp Callantsoog. Aan de noordelijke kant van het dorp hebben zich decennia lang dravertrainers gevestigd. Ook nu nog kunt u als toerist zomaar een paard en sulky in de polder of op het strand tegenkomen.

Mijn entrainement heeft verschillende trainingsfaciliteiten tot haar beschikking. Zo maak ik gebruik van de 650 meter lange trainingsbaan van entrainement Peter Strooper, de polder en het strand. Voor het longeren is er een longeerring voor handen. Naast lange rechte stukken voor het duurwerk op het strand wordt de helende werking van de zilte zee gebruikt voor het herstel van de paardenbenen. Twee keer per dag wordt de strandbaan “gesleept” door moeder natuur. Na de vloed ligt er bijna altijd weer een puike strip van enkele kilometers. Daar waar elders langs de noordzeekust de pieren ervoor zorgen dat er niet kan worden “doorgereden”, is er tussen Callantsoog en Julianadorp (Den Helder) geen enkele onderbreking en kan er dus flink worden doorgetraind.

De polder met zijn uitgestrekte fiets- en wandelpaden is bij uitstek geschikt voor paarden met peesproblemen. Naast het stappen in zee is de harde ondergrond in de polder een veilige manier om de herstel-/ revalidatietraining te vervolgen. De 650 meter lange trainingsbaan is voorzien van bochten en een bodem die uitermate geschikt zijn voor conditietrainingen, het in partij en snelrijden van de paarden. Zo leren de paarden hoe het is om met andere paarden te concurreren.

Verder is er rondom de stal genoeg weidegrond om de paarden de gehele dag buiten te laten lopen. De frisse zeewind zorgt voor schone lucht. Voor de paarden die dat nodig hebben zijn er buitenboxen.

Klik hier voor de huidige (NL) paarden in training.