Dienstverlening

De dienstverlening die vanuit mijn entrainement wordt geboden beslaat het gehele traject van beleren tot en met het uitbrengen van uw paard(en) op wedstrijden, zowel op de lange- als op de kortebaan. Daarnaast is het entrainement ook uitermate geschikt voor paarden op rust en voor revalidatie.

Beleren van jonge paarden
Jonge paarden kunnen het gehele jaar door worden aangebracht om te beleren. De piek ligt veelal in het najaar als de jaarlingenveilingen in binnen- en buitenland zijn geweest.  De paarden worden op deze jonge leeftijd beleerd voor de kar en de eerste jogtraining wordt gestart. In het voorjaar wordt gekeken of het paard geschikt is om door te trainen, anders wordt er, uiteraard in overleg met de eigenaar, besloten het jonge dier een paar maanden de wei op te laten.

Wedstrijdpaarden
Vrijwel de meeste paarden in het entrainement komen uit op wedstrijden, de zgn. courses of in gewoon Nederlands; koersen. Het gehele jaar door kan er worden gekoerst op de langebaan en in de zomerperiode ook op de kortebaan. Voor beide disciplines zijn er binnen het entrainement geschikte paarden en voor beide disciplines is het entrainement op en top ingericht. Elk paard en eigenaar heeft zo zijn voorkeur voor een bepaalde wedstrijdbaan. De bekendste langebanen in Nederland zijn Duindigt, Wolvega, Alkmaar en Groningen. De grasbanen en de kortebaan zijn populair bij het publiek. Ze vallen veelal samen met feestweken in de plaats waar ze worden gehouden. Elke grasbaan en kortebaan heeft haar eigen unieke sfeer en het is altijd een feest om er te kunnen starten.

Logeren

Callantsoog is bij uitstek een locatie om even op adem te komen. Dit geldt niet alleen voor de mens, maar ook zeker voor uw paard(en). De rust en ontspanning, op het juiste moment, zijn voor paarden van essentieel belang  om topprestaties te kunnen leveren. De polder en het strand zijn dan ook ideale locaties om, ook tijdens het wedstrijdseizoen, uit te waaien en even bij te komen.
Voor het overbruggen van een periode tussen twee seizoenen kan uw paard hier ook rustig worden doorgetraind (zonder koersen) of na een periode van aftrainen, volledig op rust worden gezet.

Paarden massage
Spieren zijn een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat van uw paard. Wanneer een spier om wat voor reden dan ook niet meer goed kan ontspannen ontstaan spierproblemen. Er ontstaan na verloop van tijd verklevingen waardoor zuurstof en glucose niet voldoende kunnen circuleren. De spier is afhankelijk van energietoevoer en wanneer deze toevoer belemmerd is zal de prestatie teruglopen en kan er pijn ontstaan. Hiermee is direct het belang duidelijk van ontspannen spieren die goed kunnen functioneren.

In 2007 heb ik mijzelf, bij Massage Hippique, geschoold als paardenmasseuse. Zo ben ik in staat om diverse massagebehandelingen zelf te verzorgen, opdat de spieren voor, tijdens en na, zowel trainingen als wedstrijden, optimaal zijn geprepareerd. Een goed spierenarsenaal voorkomt vele andere blessures. En voorkomen is immers nog steeds beter dan genezen!

Herstel- en revalidatietraining
Heeft een paard desondanks toch een blessure dan zet ik de herstel- en revalidatietraining in. In overleg met de eigenaar en het medisch team wordt een behandelplan opgesteld en uitgevoerd. De eigenaar wordt periodiek op de hoogte gehouden van de vorderingen en uiteraard worden mogelijke bijstellingen in het plan ook weer in overleg gedaan.