Beroemde logés

Zo nu en dan komen er beroemde logés langs op het entrainement. Zo zijn o.a. Passing Renka, Vioxx SR en Yellow Moon op stal geweest. Allen kwamen, in opdracht van Jeroen Engwerda, af op de rustige polderomgeving en de unieke trainingsmogelijkheden van het strand. Passing Renka liep zijn record van 1.11.9 ten tijde van zijn verblijf in Callantsoog.

Ook Unforgettable, die als driejarige o.a. de Duitse Derby wist te winnen en verder de Gran Premio Tino Triossi (Gr. I), de Ricardo Grassi (Gr. II), de Charlie Mills Memorial, de Münchener Pokal, de Prix des Ducs de Normandie en de Copenhagen Open won, heeft de winter van 2011-2012 bij mij doorgebracht. De hengst verbleef in Callantsoog in opdracht van trainer Arnold Mollema, hier links op de foto met Unforgettable.

Passing Renka, hier rechts op de foto, stapvoets in het Noordzeewater bij Callantsoog. Met deze foto sierde hij de cover van het magazine Draaf (nr. 5 winter 2008-2009). Passing Renka is inmiddels gestopt met het wedstrijdwezen en heeft zijn hele actieve koerscarrière bij entrainement Jeroen Engwerda in Biddinghuizen in training gestaan. Nu is hij actief als dekhengst en zijn nakomelingen bewijzen zich nu ook in de wedstrijden.

Vioxx SR hier links op de foto met de Franse catchdriver Frank Nivard op Vincennes, heeft in 2007 een half jaar bij mij gelogeerd en in die periode circa € 100.000,00 verdiend.

Hier rechts Yellow Moon in actie. Zij is haar koerscarrière bij mij in Callantsoog begonnen. Ze was direct succesvol met twee overwinningen op Wolvega en diverse klasseringen in de jaargangklassiekers.